недеља, 28. септембар 2014.

Sizife Daj Kamen - Uzemljenje (recenzije)


SIZIFE DAJ KAMEN – ŽELJA LAKIH ZABAVA
16. avgust 2014.
TRIBAL RAJBER LABEL


BESPLATNO PREUZMI OVDE
Album prvenac niškog benda, koji sebe opisuje kao post-egzistencijalistički funk, sniman tokom leta 2013. godine. Sedam pesama, uglavnom malo umerenijeg tempa i setnijeg prizvuka, koje svedoče da zvuk trio sastava ipak može da ima široku punoću zvuka. Studijski snimci donekle ograničavaju energiju pesama, koje uživo žvuče mnogo šire i krupnije, ali to nikako ne umanjuje kvalitet izdanja. Tekstovi razmatraju unutrašnje razdore i misli, uglavnom su jednostavni, bez pravila, a opet zrače interesantnom težinom i otvorenošću za pitanjima. Pesmu Vosak (koja je moj lični favorit i preporuka) peva Aleksandar Stojković iz benda Goribor. Album je izdat za Tribal Rajber Label iz Niša, a može se besplatno preuzeti na bandcamp stranici izdavača. Uz album dolazi i digitalni booklet minimalističkog dizajna, koji dodatno povećava ugođaj slušanja benda.
UZEMLJENJE – MEHANIZAM
12. jul 2014.
SAMIZDAT (?)

BESPLATNO PREUZMI OVDE
Prvi album četvoročlanog sastava iz Beograda. Ako ste ljubitelji alternativnog roka, melodičnih solaža i (anti)utopijskih tekstova, album će vas kupiti već na prvo slušanje. Mene barem jeste. Oštar i pun zvuk, siguran vokal se ne gubi ni u jednom trenutku i „klizeće“ distorzije daju zaokruženost pesmama, uz vrlo dobro izbalansirane promene dinamike. Teks­tovi razmatraju današnjicu i opisuju je onakvom kakva zaista i jeste. Jedino što kvari utisak je po­vremeno (a bespotrebno) korišćenje raznih izreka u tekstovima, kao i neadekvatno akcentovanje pos­lednjih reči stiha, što ume da zapara uši na mo­mente. Bez obzira na to, album drži potpunu pažnju do kraja. Album se može preuzeti sa sajta benda, a takođe je izrađen na disku, tako da će poštovaoci ovog benda imati priliku da po pristupačnoj ceni obezbede vrlo interesantno dizajniran disk, sa još interesantnijim sadržajem.
Tihomir Škara

1 коментар:

  1. The ULTIMATE "Stop My Divorce" Love Spell Casting is the best of the best when it comes to preventing that painful divorce and keeping you both happy in love.contact templeofanswer@hotmail.co.uk, whatsapp +2348155425481 for more details

    ОдговориИзбриши