Sizife Daj Kamen - Uzemljenje (recenzije)


SIZIFE DAJ KAMEN – ŽELJA LAKIH ZABAVA
16. avgust 2014.
TRIBAL RAJBER LABEL


BESPLATNO PREUZMI OVDE
Album prvenac niškog benda, koji sebe opisuje kao post-egzistencijalistički funk, sniman tokom leta 2013. godine. Sedam pesama, uglavnom malo umerenijeg tempa i setnijeg prizvuka, koje svedoče da zvuk trio sastava ipak može da ima široku punoću zvuka. Studijski snimci donekle ograničavaju energiju pesama, koje uživo žvuče mnogo šire i krupnije, ali to nikako ne umanjuje kvalitet izdanja. Tekstovi razmatraju unutrašnje razdore i misli, uglavnom su jednostavni, bez pravila, a opet zrače interesantnom težinom i otvorenošću za pitanjima. Pesmu Vosak (koja je moj lični favorit i preporuka) peva Aleksandar Stojković iz benda Goribor. Album je izdat za Tribal Rajber Label iz Niša, a može se besplatno preuzeti na bandcamp stranici izdavača. Uz album dolazi i digitalni booklet minimalističkog dizajna, koji dodatno povećava ugođaj slušanja benda.




UZEMLJENJE – MEHANIZAM
12. jul 2014.
SAMIZDAT (?)

BESPLATNO PREUZMI OVDE
Prvi album četvoročlanog sastava iz Beograda. Ako ste ljubitelji alternativnog roka, melodičnih solaža i (anti)utopijskih tekstova, album će vas kupiti već na prvo slušanje. Mene barem jeste. Oštar i pun zvuk, siguran vokal se ne gubi ni u jednom trenutku i „klizeće“ distorzije daju zaokruženost pesmama, uz vrlo dobro izbalansirane promene dinamike. Teks­tovi razmatraju današnjicu i opisuju je onakvom kakva zaista i jeste. Jedino što kvari utisak je po­vremeno (a bespotrebno) korišćenje raznih izreka u tekstovima, kao i neadekvatno akcentovanje pos­lednjih reči stiha, što ume da zapara uši na mo­mente. Bez obzira na to, album drži potpunu pažnju do kraja. Album se može preuzeti sa sajta benda, a takođe je izrađen na disku, tako da će poštovaoci ovog benda imati priliku da po pristupačnoj ceni obezbede vrlo interesantno dizajniran disk, sa još interesantnijim sadržajem.




Tihomir Škara

Коментари

  1. The ULTIMATE "Stop My Divorce" Love Spell Casting is the best of the best when it comes to preventing that painful divorce and keeping you both happy in love.contact templeofanswer@hotmail.co.uk, whatsapp +2348155425481 for more details

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Популарни постови