Priručnik za noćnog buntovnika-Željko Filipović (prikaz knjige)


"Predator u noći"


Priručnik za noćnog buntovnika je priča, predatorska borba, protiv kiča i shunda. Protiv svakodnevice koju nam namece sistem, i borba za očuvanje subkulture rebela
Glavni junak ovog romana je mladi motorista, roker, buntovnik s razlogom! On, zaštitnički, uzima stvar u svoje ruke, a protiv "nakaradnog" direktora poznate turbo folk televizije i njegovog rođaka, inspektora, koji dominiraju putem zloupotreba i mahinacija.
Zanimljiv deo ovog triler romana je priručnik u priručniku o rebelima i rebelinama. Uvodi čitaoca u svet jednog buntovnika, u pravila ponašanja, u poglede na svet, stavove, kulturu i pravila ulice, kao izvor buntovnistva.
Predator nas, ujedno, kako sam nazvala glavnog junaka ovog romana, uvodi u svoje memoare, o svojim iskušenjima, ljubavnom životu, kao i požrtvovanosti pravog prijateljstva, o slobodi koja ima podlogu muzičkog karaktera, kidanja predrasuda i lanaca o r n r-ollu.
Posebno učešće u knjizi zauzima poznati glumac Žarko Laušević sa svojim anegdotama, čiji je lik u knjizi jedini stvaran, ostali likovi su izmišljeni.
Da li je ovo stvarnost? Da li nam se to svakodnevno dešava, procenite sami. Da li se predator, na kraju, izborio za svoje građansko pravo, i koja je cena borbe protiv nametnutih pravila od strane društva u kome živimo?!
Autor knjige Priručnik za noćnog buntovnika je Željko Filipović.
U razgovoru sa njim, o njegovoj knjizi, rekao je da knjiga ima za cilj promovisanje i očuvanje jedne subkulture, a koja je pred izumiranjem.
Na čitaocima je reč kritike, kao i mišljenje o tajanstvenost njegove biografije.
Ovo je knjiga koja će vas ostaviti bez daha. Mišljenja sam da je svaki roker mora imati.

Noćas u gradu ...                       
 Marija Krsmanović


Коментари

Популарни постови