Mud Factory (intervju)

Reason not to kill 


Kada I kako je nastao Mud factory?

Mud Factory je nastao krajem 2012. Godine u Vranju sa idejom da sviramo sludge/stoner metal pod uticajem bendova Crowbar, Down, Horn Of The Rhino. Itd. Medjutim, u tom trenutku smo se poznavali isključivo preko rada u drugim bendovima takođe dosta različitih Nismo zapravo znali šta može da nastane iz svega toga. Imali smo tu neku polaznu tačku ali se nismo ogranicavali, tako da smo vremenom otkrili da nam ipak leži malo temperamentniji, agresivniji zvuk. Zvuk po kome je danas Mud Factory prepoznatljiv.

Šta vas najviše inspiriše prilikom stvaranja muzike?

Uh, pa svašta može da nas inspiriše. Dobar bend, koncert, dobra atmosfera na probi. Međusobno se inspirišemo, i uglavnom je to samo rif. Dovoljno je da osetimo dobar rif I tu sve počinje. Slušamo zaista raznovrsnu muziku, ne ograničavamo sebe u tom pogledu, pa je tako I kad stvaramo.



Opšti je zaključak da je Mud Factory u osnovi metal ali koji pod pravac metala je nemoguće odrediti. Koji su bendovi uticali na stvaranje vašeg zvuka?

Moguće je odrediti pod pravac, ali ja u tome ne vidim poentu.Sviramo metal I to je to. Izdvojio bih par bendova koji su itekako uticali na nas. To su pre svega Lamb Of God, Machine Head, Pantera kao I Whitechapel, DevilDriver itd.

Veoma brzo se desio prvi EP I pobeda na zaječarskoj gitarijadi, koliko su te dve stvari imale uticaja na dalji rad benda?

Pa da, taj prvi EP smo snimili od novca dobijenog na Požarevačkoj Gitarijadi gde smo osvojili drugo mesto. Inače to nam je bila druga zajednička svirka ikada, koje da nije bilo verovatno ne bismo postigli kasniji uspeh na Gitarijadi u Zaječaru. Kada kažem uspeh mislim I na oficijelni video spot za pesmu Reason not to kill sa tog EPa. Sama pobeda nam je samo bila potvrda da je to što radimo dobro I da smo na pravom putu, jer je u tom trenutku bend bio aktivan svega par meseci, a svirka na Gitarijadi peta po redu. Preskočili smo par stepenika tom pobedom, od benda iz Vranja za koji niko ne zna do benda koji polako postaje prepoznatljiv u regionu. I nećemo se zaustaviti na tome.

Mud Factory je live bend. Svojom agresivnošću I direktnošću kupujete publiku. Ima li publike I kako ona reaguje na vas u vašem rodnom gradu?

Da, I trudimo se da što više putujemo I sviramo. U tome je poenta benda po mom mišljenju, dzabe ti odlični studijski snimci ako ne donosiš to dobro uživo. Od samog pocetka imamo sjajnu podršku kako u našem gradu tako I svuda gde smo dosad bili. I jako nam je drago zbog toga.

Šta Mud Factorz radi sad I koji su planovi za ovu godinu?

Ovu godinu smo počeli radno. U pančevačkom studiju 3x2 smo snimili 2 nove pesme I planiramo prvo zvanično izdanje kao I još jedan oficijelni video spot da isprati sve to kako dolikuje. Nakon toga naravno što više svirki. Poslednje što smo radili je bio Lyric video za pesmu Dig my own grave koji možete da ćujete na našem youtube kanalu (MudFactoryofficial). Dobili smo sjajne reakcije na ovaj singl I u inostranstvu zbog čega smo posebno zadovoljni.

Koje poruke bi uputili svojim slušaocima I čitaocima našeg magazine?

Pratite našu fejsbuk stranicu, očekuje vas dosta zanimljivih stvari u narednom periodu Vidimo se na nekoj od narednih svirki da vas isprašimo, južnjački. lml

Fotografija preuzeta sa facebook/a stranice benda



Dušam Mihajlović



Коментари

Постави коментар

Популарни постови