Poslednji zimski mali festival – Kruševac (izveštaj)


I kako se bliži kraj zime, organizatori su rešili da Kruševljane pokrenu i muzički osveže sa festom u Zamajcu, klubu koji je do sada ugostio mnoga poznata imena, te se u podrumu kluba u ponedeljak 23. 02. 2015. Okupismo, između ostalog, i iz humanitarnih pobuda.

PONEDELJAK JE, HUMANOST GOVORI SVIM JEZICIMA!

 
Nidžos i ja overismo pivo i siđosmo u podrum, gde je kao prvi nastupio Progres iz Kraljeva. Stari dobri lisci su rešili posle duge pauze da se opet aktiviraju. Progres je žestoko otvorio veče sa svojim hitovima (pored postojećeg demo albuna snimljenog 2002. godine) poput Ti, Stvarnost, Direktore itd.
Bend svira punk rock, inače, sam doživljaj njihovog nastupa je bilo fino zagrevanje pred naredni bend.

Posle njih, binu zauzima Lunch iz Francuske. Sviraju melodični punk-hardcore na francuskom. Odmah su krenuli u napad i žestoko razgalili publiku. Iako ih ništa tekstualno nisam razumela, bili su baš zanimljivi. Za sada imaju 5 objavljenih albuma i bend su koji itekako treba propratiti. Sve je lepo kad se dobro završi, a kao šlag na tortu je izjava nakon 45 minuta svirke da je vinjak najbolje kruševačko piće.
Ono što je meni bio podstrek da dodjem na cert je, itekako, bend koji sledeći zauzima binu, Replicunts iz Beograda. Sačinjavaju ih tri cure, i za sad nemaju objavljen album, ali se najiskrenije nadam da će uskoro nešto objaviti. Sviraju punk-rock, a cure su iskreno - pokidale. Ovaj bend obećava, i zaslužuju maksimalnu podršku.

Ovo veče je bilo i humanitarnog karaktera, jer su se prikupljale pare za jednu majku i ćerku iz Kruševca, koje su u teškoj materijalnoj situaciji.

Nakon svega, fest se održava i drugog dana 27. 02. 2015, gde će nastupiti bendovi Terminal 13 iz Kraljeva, Vodka Juniors iz Atine, a pregovara se sa još jednom bendom. Organizatori će na vreme objaviti i koji ce to treći bend nastupiti. Upad je 200 dinara, i od ovog festivala će zavisiti da li će organizatori i dalje nastaviti da dovode bendove, jer odziv publike nije bio na zavidnom nivou, tako da, ovom prilikom pozivamo sve ljude koji budu bili u mogućnosti da navrate. I druge večeri će se prikupljati dobrovoljni prilozi za porodicu iz Kruševca koja je u teškoj materijalnoj situaciji.
Marija Krsmanović


*** Inače, drugo veče festa će biti posvećeno našem drugaru Dušanu Vidiću Hakiju, koji je juče iznenada preminuo.


Коментари

Популарни постови