YU420 (Predstavljanje)

Bend YU420 je nastao u Beogradu početkom 2017-te godine fuzijom bendova (Aman Zaman, Lion Vybez..). Osnovao ga je Danilo Marinković (Amanzaman) koji je okupio muzičare i komponovao većinu materijala, kao i tekstove pesama. Bend je autorski i vec ima 11 pesama, koje se upravo snimaju u okviru materijala za prvi album. Žanrovski muzika je mešavina Duba, Soula, Dnba, Distorzije i Balkanbeata. Svaka pesma predstavlja priču i atmosferu za sebe. Albumu će predhoditi nekoliko singlova propraćenih spotovima. U maju bend planira prvi single sa spotom, za pesmu "Revolution" inspirisan studentskim protestima, kao i borbom za zdravije društvo kako na globalnom nivou tako i na lokalu svakodnevno u potrazi za prosperitetom i mirom.

Balkanska harizma, karipska energija ritma i zapadno evropska motovisanost i glad za uspehom su nešto što karakteriše ovaj kolektiv YU420 koncept je namenjen inostranoj publici jer je materijal na engleskom jeziku i bend očekuje dosta nastupa po Balkanu, Evropi, kao i ostatku Sveta, a muzika je namenjena svima koji se poistovećuju sa tim specifičnim Vajbom koji bend širi i emituje.

Bend za sada broji 5 clanova, Danilo Marinković (Vokal i gitare), Relja DerBogosijan (Bubanj), Todor Živković (Bass), Dragan Pavlović (Truba) i Nenad Obradović (Sax). U planu je proširenje sastava priključivanjem jednog beogradskog DJ-a. Bend će na albumu imati kolaboraciju sa muzičarima iz Afrike, sa Jamajke, i nekim našim poznatim Reggae i DNB izvođačima.

Коментари

Популарни постови