U vrtlogu undergrounda pobuna umetnosti broj 13 (najava i recenzija knjige)



Urednica Marija Krsmanovic Mari, sa svojim saradnicima objavila novi broj casopisa pobuna umetnosti broj 13.
Kako smo vec i navikli svaki broj pobune je sadrzajno posebno biran, te je i ovaj broj dobio formu knjige, U VRTLOGU UNDERGROUNDA. Od samog pocetka ispred pobune stoji izdavacka kuca Slusaj Najglasnije, bratstvo dusa, za izdavaca Zdenka Franjic.

Recenzija knjige U VRTLOGU UNDERGROUNDA
Pobuna Umetnosti broj 13
FANZIN
PobUna
Umetnosti

VRISAK KOJI JE NEDOSTAJAO

Iscitavajuci novi broj casopisa u formi knjige, citalac se suocava sa sintagmom-nezavisni umetnici i asocijativno se primice miljeu savremenog kreativnog dizajna.
Naslanjajuci na SlobodoUMlje, dizajn koji je razumljiv, Marija Krsmanovic PobUnom
Umetnosti nadovezuje svoj izbor nezavisnih umetnika u sliku FANZIN POEZINA.
Razumevajuci da su Internet i mas-medijalna komunikativna kultura u dobroj meri otpadni plac duhovnog i intelektualnog, glavna urednica nudi aspekt realno pobunjenog coveka.
Ona gradi razgovore proslog i sadasnjeg sa lepim, kao licnu orjentaciju mladosti i kao snalazenje u vremenu trauma.
Ovaj je casopis svojevrstan Forum kulturoloskog miljea i glasnik tonova govora fenomenoloske kreativnosti. Zapravo, vrisak koji je nedostajao.
Umesno odabrani kreativni geni pod duhovnom kontrolom licnog srnzibiliteta, sadrzajnoscu svojom ("Reci od kristala"-Dusan Mihajlovic, "Autopoeticka slika"-Akex Pop, "Ne trazi od mene"-Marija Krsmanovic) sublimiran su izraz obracanja i oporuke "uspavanoj javnosti" i dokaz da casopis s pravom nosi nadeveno mu ime.
Tekstovima, KAPITALIZAM KAO LUKAVA ZVER, ANARHIJA KAO (USPUTNA) STANICA GENIJALNOSTI i znalacki vodjenim razgovorima sa autorima aktuelne, mladje muzicke avangarde, ponudjen je inteligentan obrazac kazivanja uverljivih istina kreativne fenomenologije.
To je misaona prizma mladosti kao govor esencijalnog protesta.
Ona vrsta aktuelnog avangardnog govora koji pokazuje da je "djavo sakriven u svakodnevnici".ali da je Lepota ipak perspektiva.
Svojom otvorenoscu za sve ciljne grupe citalastva, direktnoscu koja prosiruje vidokruge novih komunikativnih prostora,
FANZIN PobUna umetnosti
zavredjuje visoko mesto u bibliografiji duhovnih vrednosti jedne generacije.
Rekao bih, ipak je ovo Svet koji zavredjuje da zivi!
Govor subkulture, vise od rekvijema za jucerasnje.


Drago Cingel, 07.05.2016.

teoreticar umetnosti



photo by Darko Miletic


Korice knjige opisuju vrtlog i vrisak jedne generacije umetnika koji su nedavno napustili ovaj svet, i za sobom ostavili trag koji ce se dugo pamtiti i slusati. Prednju koricu je radio Darko Miletic, dok je zadnju koricu uradila Maja Krnjetin.


rec urednistva

Prijatelji pobune zahvaljujemo se svima koji su ucestvovali u stvaranju nove knjige pobuna umetnosti br 13. Hvala svima koji nas podrzavaju. Posebna zahvalnost bendovima i pesnicima koji su dozvolili da se njihova dela nadju u jednom vrtlogu danasnjice, gde ovakav nacin subkulturnog prikaza umetnosti preti da izumre.

Pobuna je dobila formu knjige radi bojeg ocuvanja sadrzaja i etetskog izgleda. Pobuna nece doziveti trenutno elektronsko izdanje i moze se nabaviti samo u fizickoj formi putem nase fb stranice pobuna umetnosti.   kao i na broj urednistva 0631923914

Ziveli!!!!

Ucesnici knjige- Marijana Tomić, Milica Milovanović, Daniel Radočaj, Željko Filipović, Nikola Vranjković, DLM, Crveni Karton, Nevreme, Zloslut, Vidoje Murić, Dušan Mihajlović, Besne Gliste, Eris, Miloš Ivanović, Miloš S Pavlovic, Kolac, Alex Pop, Marko Jovanović, Maja Krnjetin, Poezin,

pesnici

Emilija Jovanović, Miljana Stefanović, Nikola dzon Smajlovski, Jovana Sotic, Dusan Dencic, Tanja ilic, Tamara Lucic Dinic, Milos Doderovic, Daniel Tikvicki, Drago Cingel, Milena Stojanovic, Natasa Djokic, Ljubisa Jovanovc, Marko Antic, Mihail Barjaktarovic, Milena mMlenkovic, ILic Milos i mnogi drugi


Коментари

Популарни постови