Ućuti Pas (intervju)

Ućuti Pas


Kako je počela cela priča oko benda i kako se došlo do naziva?

Bend je bio logičan nastavak Bojanovog, Darkovog i mog dugogodišnjeg rada u King Calypso Sound Sistem-u. Naziv je izvučen iz anegdote jednog od lazarevačkih boema.

Šta članovi benda privatno slušaju?

Sve i svašta. Mislim da svi imamo potpuno različite polazne tačke ali se negde i poklapamo. Naša muzika je dokaz raznovrsnih uticaja muzičkih pravaca na naše odrastanje i formiranje. Preko Panka, Metala, HC-a, pa sve do Fankija, Hip-Hopa, Regea i Ska. Mislim da kad bi smo seli da zajedno napravimo listu ili narežemo disk ne bi izgledalo kao da su to uradili petorica već pedesetpetorica ljudi.

Koje bi domaće bendove preporučili?

Mnogo je dobrih a mladih bendova sa kojima smo saradjivali proteklih godina. Plašim se da ću zaboraviti nekog pa ne želim da počnem sa nabrajanjem. Tužno je to što ima previše ljudi koji misle da danas u Srbiji nema dobre muzike. Lenjost im je došla glave, zaglavili su se u muzici koju su slušali u osnovnoj i srednjoj i ne pokušavaju da nađu nešto drugačije ili novije.

Kako izgleda stvarački proces benda, ko je zadužen za muziku a ko za tekstove?

Nemamo neki koncept ili recept već to radimo po osećaju. Obično neko donese neki rif ili deonicu koja se džemuje u krug i dok polako dobija oblik pesme Bojan i ja pišemo tekst. Mi nismo bend koji lako završava pesme i mislim da nikad nećemo moći da štancujemo albume kao neki bendovi. Naša svaka pesma mora da prodje neki individualni sud kod svakog od nas da bi se odsvirala na nastupu ili snimila u studiju.

Koliko je bendu doprinela sada već davna nagrada na BDLF?

U tom trenutku je bila vatreno krštenje za nas. Prošli smo, te neke, velike bine po Srbiji i regionu i naučili neke stvari. Sada je od toga ostalo dosta poznanstava sa ljudima iz priče sa kojima često kontaktiramo.

Šta bend radi danas, i šta planira za budućnost?

Bend danas uživa u plodovima svoga rada. hahaha Šalim se. Radimo neke nove stvari, snimamo spotove, promovišemo prvi album i jurimo da sviramo što više i na što različitijim mestima. Planiramo sve i svašta u idućem periodu ali da ne bi obećali pa ispalili neka to ostane pod velom misterije. :)

Koju poruku želite da pošaljete ljudima?

Ostanite pozitivni, negativnu energiju izbacite na nekom dobrom koncertu ili na neki drugi, vaš način. Probajte da sagradite svoj mali svet daleko od ludila današnjice i u njega pustite samo one ljude koji donose ljubav. Ljubav nas čini lepšim a lepota će spasiti svet!

Dušan Mihajlović





Dusan Mihajlovic

Коментари

Популарни постови