Ti ( intervju )


Kako je uopšte došlo do ideje da dva čoveka oforme bend?

Ti: Ideja se rodila nakon što smo se Trajče i ja upoznali na jam session-u u zgradi BIGZ-a, u leto 2012. Shvatili smo da imam sličan muzički senzibilitet i osnovali bend. Osam meseci smo eksperimentisali sa opremom i zvukom dok nismo pronašli svoj izraz. Prvi EP se pojavio u proleće 2013.

Kako je nastalo ime benda?

Ti: Ti je skraćenica od Trajče i Ilija.

Ko pise tekstove? U čemu sve nalazite inspiraciju?

Ti: Tekstove pišem ja, a insipiraciju za muziku i reči nalazimo u svakodnevici. Sve što nam se dešava reflektuje se kroz pesme, one su naše ogledalo.

Koje bendove privatno slušate i da li u vašem zvuku ima njihovog uticaja?

TI: Ja volim Beach Fossils, How to Dress Well, Blood Orange, a tu su i večni favoriti The Beatles. Trajče je fan grupa Spaceman 3, This Heat i Real Estate. Sve što slušamo utiče na nas. 

Imali ste pre par dana promociju albuma, kakvi su vaši utisci s obzirom na to da je koncert inicijalno bio planiran za KC Grad, a onda zbog velikog interesovanja izmešten na Miksaliste?

Ti: Promocija albuma je prošla fenomenalno, mislim da nam je to najbolji koncert do sada. Emotivni naboj i razmena energije između publike i nas je dostigla novi nivo, na kraju su svi bili premoreni od igranja i pevanja, ali i prezadovoljni.

Šta u narednom periodu možemo očekivati od vas?

Ti: Puno koncerata - 27.6. nastupamo na Arsenal festu u Kragujevcu, 4.7. sviramo na +++ festivalu na planini Jelica, 20.7. smo u Čačku, 30.7. u Beogradu u okviru “Beer Garden” festivala na Adi Ciganliji, a u toku su dogovori za turneju po Makedoniji krajem jula i početkom avgusta.

Šta bi vaš bend imao da poruči ljudima koji vas slušaju i čitaju naš blog?

Ti: Da budu vredni i slušaju Ti, jer rad nas je stvorio, a pesma održala.


Dušan Mihajlović

Коментари

Популарни постови